26 Şubat 2016 Cuma

Kutuda ne var?

Herkese merhaba!
Henüz uygulamamış olsam da fikir olarak çok beğendiğim bir fen etkinliğini sizlerle paylaşmak istedim. Okul öncesi öğretmenleri dilerseniz küçük grup etkinliklerinde uygulayabilir ya da oyun zamanında fen merkezinizde bulundurabilirsiniz. Ebeveynlerde evlerinde rahatlıkla uygulayabilir. Duygulara hitap ederken, çocukların tahmin etmelerine ve tahmin ettikleriyle gerçek sonuçları karşılaştırmalarına olanak sağlıyor. Peki bu etkinlikte:
Nelere ihtiyacınız var?

  • Öncelikli olarak altı tane kutu.
  • Aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz kutuların üzerindeki soru işareti kağıtları ve resimler.
  • Resimlerdeki malzemelerin gerçek halleri. (Örnek: mısır resmi varsa mısır buluyoruz).
Ne yapıldı?
  1. İlk olarak kutuların içine farklı maddeler koyup, içindeki maddelerin fotoğraflarını kutuların önüne karışık bir şekilde koyuyorsunuz.
  2. Çocuklarımız elleriyle kutunun içine dokuyor ve kutunun içinde ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Hangi resim kutunun içindekinin resmiyse o resmi kutunun önüne koyuyor. Yani eşleştirme yapıyor.
Dikkat, kutu ve resimlerini sayısını çocuklarınız yaş ve gelişim özelliklerine göre ayarlamak tabii ki sizlerin işi. Dilerseniz daha az sayıda kutu ve resim ile başlayabilirsiniz. Kutuların içlerine ise isterseniz buradaki örnekleri koyar, isterseniz de elinizdeki malzemelerden koyarsınız. Resimlerini de internetten bulabilirsiniz. Ya da eşleştirme için resimlerden ziyade gerçek malzemeler de kullanabilirsiniz. Seçim her zamanki gibi sizlerin.
Kutuların üzerindeki soru işaretlerine ve resimlere buradaki linkten ulaşabilirsiniz: http://prekinders.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/08/feelybox.pdf


O zaman hepinize kolay gelsin!

Kaynak:prekinders.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder