24 Ocak 2016 Pazar

Makas Egzersizleri

Herkese merhaba!
Tüm okul öncesi öğretmenlerinin hemfikir olacağı gibi, hem çocuklar hem de öğretmenler için okulun ilk zamanları en zor zamanlardır. Özellikle çocuklarla kuralları benimseme, dinleme, etkinlikler için gereken temel becerileri kazanma konularında sıkıntılar yaşarız. İnce motor gelişim alanı da gelişmeye açık bir alan olarak karşımızdadır. Elleri geliştirmek için yırtma, yapıştırma, yoğurma vb. etkinlikleri kullanırız. Eller yeterince çalıştığında ise pek çok etkinlikte kullandığımız makasa geçeriz. Makas çocuklarında çok sevdiği bir malzemedir. Çünkü kesici özelliği nedeniyle evde kolay kolay ellerine verilmez. Bu nedenle bu etkinliği çok seviyorlar.
Biz de özellikle dönem başlarında çocukların makas kullanma becerilerini geliştirmek amacıyla aşağıdaki linkte verilen makas egzersizlerini kullanıyoruz. Bu egzersizleri, kağıt israfını önlemek adına, önceki yıllardan kalan artık kağıtların kullanılmamış yüzlerine çıkartıyoruz. Bu çalışmaları etkinlik zamanında kullanmak yerine, sanat merkezine koyuyoruz. Çocuklar oyun zamanında istedikleri zaman alıp kesebiliyorlar. Zorlama yok, tamamen gönüllülük esas!



Belki de zorlama vb. bir şey olmadığı için çocuklar bu egzersizleri yapmayı çok seviyorlar. Elleri çalışıyor ve eğleniyorlar. Daha ne olsun! Yalnızca burada dikkat edilmesi gereken nokta: Makasları yeni yeni kullandıkları için duruş ve tutuş konusunda yardımcı olmamız gerekiyor. Makasların kesici etkisini bizler de aklımızdan çıkarmamalıyız. O zaman iyi eğlenceler!
Yukarıdaki makas egzersizleri ve hatta daha fazlasına buradaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://drive.google.com/drive/folders/0B0MsDDLCd9uGMEVQVmJYMEFzTTg?usp=sharing
kaynak: twinkl.co.uk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder