26 Ocak 2017 Perşembe

Kupa Kızı ve Sinek Valesi!

Herkese merhaba!
Bugünkü etkinliğimiz elbette ki bir Teoman şarkısı değil😃
Sizleri yalnızca çocuklara matematiği sevdirmek, öğretmek ve en önemlisi oyunlaştırmak adına çok hoşuma giden bir etkinlikle tanıştırmak istiyorum. Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Pek çoğumuz tanışsak da farklı amaçlarla tanıştık onunla: İskambil kağıdı!
  • Meraklı bir minik ve ona rehberlik eden bir yetişkin.
Ne yapalım?
Bilindiği gibi iskambil kağıtları Türkiye'de pek çok kişinin evinde var. Ancak yetişkinlerin kontrolü altında. Biz de dedik ki "peki neden çocuklarla birlikte oynamayalım?" Burada oyundan kastımız papaz kaçtı değil elbette. Yani çocuklarda kumar farkındalığı oluşturmak gibi bir hedefimiz yok😃
Pek çok yurt dışı kaynaklı internet sitesinde iskambil kağıtlarının evde, bahçede hatta sınıflarda bile çocuklarla birlikte kullanımına rastladım. Bildiğimiz gibi kağıtların üzerinde yazan rakamlar ve rakamlar kadar kupa, maça vb. bir şey var. Bu yüzden de kullanışlı.
Yani kupaları (kalp diyebilir) parmaklarımızla dokunarak sayabilir ve sonunda da kaç tane olduğunu söyleyebilirsiniz. Hatta dilerseniz sayının yazdığı bölümü maşayla kapatabilirsiniz. Sayma işlemini bitirdikten sonra da maşayı çekip sonucunuza bakabilirsiniz.
Tabii bu yalnızca bir örnek. Sizler farklı şekillerle da kullanabilsiniz. Okulda öğrenme merkezlerinize koyabilirsiniz (Eğer sorun olmazsa). Evde de çocuklarınızın eline vermekten çekinmeyiniz.
Denemekte fayda var! Şansınız bol olsun😉

kaynak:lessonslearntjournal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder