5 Mart 2017 Pazar

Kendi Karakterini Oluştur!

Güzel bir pazar gününden herkese merhaba!
Bugün çocuklarımızla birlikte kendimize özel hani o çizgi filmlerde, çocuk kitaplarında, dergilerde gördüğünüz karakterler var ya onlar gibi ya da onlardan çooook farklı  bir karakter oluşturacağız. Çocuklarımızın elleri çalışacak, yaratıcılıkları (umuyoruz ki) gelişecek. Ve tabii ki en önemlisi çocuklarımız çok eğlenecek! Peki bu etkinlikte:
Ne gerekti?
  • Aşağıda indirme linkini bulacağınız karakter oluşturma seti. Bu setin içinde karakteriniz için bulabileceğiniz sırasıyla ağız, kol, vücut, göz, boynuz, bacak ile ayakların resmi var. Dikkat: Set aslında canavar (oluşturma) seti idi. Ancak sizler için bunu daha uygulanabilir kılmak adına isimde değişikliğe gittik. Setin ingilizce halini indireceğiniz için "monster" parçaları garip gelmesin.
  • Olmazsa olmazımız hayal gücü!
Ne yapıldı?
  1. Seti çocuklarımız için temin ettikten sonra onlara bu parçaları gösteriyoruz ve soruyoruz: Bunlar ne? Bunlarla ne yapabiliriz? vb. (Fikir onlardan gelirse her şey çok daha iyi olur)
  2. Çocuklarımızdan gelen fikirler doğrultusunda dilerseniz küçük grup etkinliği ya da bireysel olarak etkinliği sürdürüyoruz.
  3. Çocuklarımız kendi karakterlerini oluşturuyor. Oluşturduktan sonra da bu karakterlerle ilgili konuşuyoruz. Ağızları, gözleri, isimleri..
Dilerseniz bu sanat etkinliğinin ardından bu karakterlerle süren bir oyun oynatabilir ve süreci daha güzel sürdürebilirsiniz. Ya da farklı sorular ve devamında gelen farklı etkinlik deneyebilirsiniz. Seçim her zamanki gibi sizin.
İyi eğlenceler!
Karakter oluşturma setini indirebileceğiniz link: 
https://drive.google.com/file/d/0ByKkpkoCbzlMVkhsNHZTYnhuVlU/view?usp=sharing

kaynak: somewhatsimple.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder