24 Aralık 2014 Çarşamba

Duyu Etkinliği

Herkese merhaba!
Öğretmenler ve ebeveynler çocukların ilgilerini çekecek, merak uyandıracak ve duyularını aktif olarak kullanabilecekleri materyalleri sunmaktan sorumludurlar. Çocuk görmediği ve deneyimlemediği bir durumu bilmemekle suçlanamaz. Yani bilmemeleri ayıp değildir.
Yurt dışı kaynaklı internet sitelerinde duyu panoları ve duyu etkinliklerine yönelik çok fazla materyal görüyoruz. Ülkemizde de daha çok belli duyulara hitap eden deneyler var. Dokunma duyusu ile ilgili görmeden yalnızca dokunarak poşetin içinde ne olduğunu tahmin etme, limon-tuz vb. yiyeceklerle tat duyusu ile ilgili etkinlikler mevcut. Bu nedenle aşağıdaki resimde gördüğüm materyal birazcık farklı geldi. Balonlar çocukların en sevdiği şeylerden. Bu da çocuklarımız için en azından görüntü olarak ilgi çekici. Ancak tabii ki balon dışında farklı malzemelerde kullanabiliriz, yeni fikirlere açığız. Çocuklar dokunarak balonun içinde ne olduğunu seçenekler arasından tahmin etmeye çalışıyorlar. 
Aynı zamanda burada renkleri de kullanabiliriz; "Kırmızı balonda ne var?"gibi.  Çocukların yaş ve gelişim düzeylerine göre daha farklı, daha az, ya da daha fazla seçenek sunulabilir. Uygulaması, yaratıcılığı sizlere kalmış 😊




Kaynak: pinterest.com/michelleann

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder