7 Şubat 2017 Salı

Bütün Meslekler Bizim!

Herkese merhaba.
Daha önce yayınlamış olduğumuz "Bütün Öğretmenler Kadın, Bütün İtfaiyeciler Erkek mi?" başlıklı yazıdan sonra okul öncesi sınıflarında meslekler konusunda nasıl model olabileceğimizle ilgili araştırmalar yaptık. Tabii ki sınıfımıza aynı mesleği yapan kadın ve erkek bireyleri davet etmek güzel bir fikir. Bununla birlikte sınıfta yapacağımız farklı etkinlik türleri (drama gibi) ile de bu duruma yönelik doğru mesajlar iletebiliriz. Bu nedenle farklı meslek gruplarına yönelik resimleri aradık. Aşçının ve polisin erkek; öğretmenin kadın olması gibi bazı meslek gruplarının cinsiyetlere yapışması kaçınılmazdı. Ancak madem bir arada bulamıyoruz o zaman biz birleştirelim diyerek farklı internet sitelerinden bulduğumuz aynı meslek gruplarına ait kadın ve erkek karakterleri bir araya getirdik. Polis, diş hekimi, inşaat mühendisi, doktor, aşçı, postacı, itfaiyeci ve öğretmen olmak üzere toplamda sekiz meslek grubuna yönelik bir pdf dosyası oluşturduk. 
Sınıfımızda mesleklerle ilgili geçici bir ilgi merkezi oluşturabilir ve bu karakterleri oraya koyabilir veya kuklalar yapabiliriz. Bunun dışında farklı etkinlik türlerinde de kullanılabilir. Ebeveynler de bu fotoğraflar ile ilgili çocuklarıyla konuşabilir, çevrelerinde bu mesleği icra eden kişilerle görüşebilir veya bu konuda yayınlanmış resimli çocuk kitaplarında bu konuyu inceleyebilirler.
Aşağıdaki resimde bir örneğini görebileceğiniz bu pdf dosyasına resmin altındaki linkten ulaşabilirsiniz. Esen kalın!😉



















Bütün meslekler bizim pdf dosyasına ulaşmak için link: 
https://drive.google.com/file/d/0ByKkpkoCbzlMajc3Q3UweHliNDg/view?usp=


kaynak:computerwisekids.com/flies/lettertemp.htm,educpreescolar.blogspot.com.tr/2015/10/38-oficios-cada-uno-con-dos-imagenes.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder